La policia de proximitat ja és una realitat.
Molts segurament en les darreres setmanes ja es deuen haver adonat que es veuen força cotxes de policia, i que comença a ser habitual veure parelles d’agents vestits de blau passejant pels carrers més cèntrics.
Tot això, sense que hagi passat res, que és el que pensava jo abans, quan veia dos cotxes en menys de deu minuts.
Tot forma part del procés.
Ahir va començar la darrera fase del projecte d’implantació de la nova àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.
Una iniciativa que neix amb la voluntat d’acostar els agents de seguretat a tots els ciutadans.
Ahir, la Massana va servir d’escenari per començar a fer les visites, que a poc a poc aniran reben els comerciants de les diferents parròquies, on els policies de proximitat es presentaran i on donaran a conèixer als botiguers i ciutadans les seves noves tasques i atribucions.
En aquesta última fase d’implantació de la policia de proximitat es tracta d’informar els parroquians que "si noten alguna cosa o són víctimes d’un delicte de poca o molta gravetat poden comptar amb una immediatesa total en l’arribada del servei de policia".
A més, els agents també estan distribuint un tríptic amb els diversos números de telèfon d’emergència.
D’aquesta manera s’anellen dos pardals d’un cop – com diria l’amic Delfí-:
S’aconsegueix reforçar la idea de seguretat en un país on la tranquil·litat dels carrers ha estat sempre la seva bandera i a més, pot millorar la imatge del Cos de la Policia en quant des de la ciutadania es deixa de percebre com una amenaça i s’entén com un suport i una arma dissuassòria pels delinqüents.
I és que sempre ha estat millor prevenir que curar.
La policia ha establert quatre grups territorials: Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella- Escaldes, Canillo-Encamp i la Massana-Ordino. Amb la intenció d’oferir un servei global.
I és que els agents no es limitaran a donar seguretat als carrers principals dels nuclis urbans sinó, que a més, donaran resposta als poblets habitats més allunyats i a les zones residencials.
Amb aquesta implementació s’assoleix una de les reivindicacions de bona part dels ciutadans que feia temps reclamaven la posada en servei dels antics despatxos parroquials.
Una bona notícia que ens arriba del ministeri de l’interior, i que ara només necessita dels recursos necessaris per poder treballar en les millors condicions.
El Ministre de l’Interior, Antoni Riberaygua ja ha dit que durant els pròxims dos anys la intenció de la direcció del cos de policia és arribar als 250 agents. De moment, en la darrera convocatòria feta pel cos de seguretat es va incorporar 52 persones.
Però en certa manera aquestes promeses ja fa dies que les sentim. La manca d’efectius al cos i algunes disfuncions que el sindicat del cos ha denunciat els darrers anys fan pensar en la conveniència d’una reforma integral i amb cap del servei.
Només es podrà garantir la qualitat del servei quan estiguin assegurades les condicions laborals dels agents.
I de moment, a manca de veure més resultats sembla ser que el nou ministre ho està aconseguint.
Veurem si també aconsegueix que la policia andorrana torni a portar boina.
Fa 5 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada