28 de gener 2008

Catosfera power

Durant el mes de febrer celebrem la primera trobada dels Blocaires del Pirineu.

Si tens un bloc i vius al Pirineu, hi estàs convidat.

Totes les propostes són i seran ben rebudes.

11 comentaris:

Ningú és Perfecte ha dit...

Reprodueixo la conversa que mantenim en paral.lel des del Bloc de l'Albert Roig.

Anònim ha dit...

A partir d’aquesta tarda i fins diumenge més de sis-cents participants es reuneix en el que podríem anomenar el primer macrocongrés de blocaires en català. És la catosfera. La tgrobada es fa a Granollers i en ella es parlarà de tot allò que tingui a veure amb els blocs: negocis, literatura i blocs, periodisme, influència dels blocs en la política, ètica dels blocaires, possibilitats dels blocs en l’educació… Entre els participants hi destaco les figures de Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies, Vicent Partal, director de Vilaweb, i Daniel Solano de Poliblocs.cat.

Malgrat que hi trobo a faltar algú relacionat amb Andorra (em sembla que ja és un fet massa habitual que impulsors d’aquest tipus d’iniciatives s’oblidin que aquí també formem part de la mateixa comunitat cultural i lingüística), crec que la trobada és una passa molt important i que reflecteix la salut de la presència de blocaires en llengua catalana a la xarxa. També hi trobo a faltar en el baròmetre catosfèric elaborat Fundació d’Audiències de la Comunicació i la Cultura alguna referència al territori andorrà, més tenint en compte que s’analitzen els diferents àrees lingüístiques catalanes.

Malgrat això, aquells que no podem assistir a la catosfera, o que hem fet tard a l’hora d’apuntar-nos a participar, ens haurem de conformar a seguir l’evolució de la trobada a través del web de la reunió visualitzant els vídeos que ens pengin. Tot i això, val la pena seguir-ho.

Anònim ha dit...

Per la propera edició muntem una expedició andorrana i hi anem plegats.

Anònim ha dit...

El que hauríem de fer és una trobada de blocaires del Pirineu, com va proposar la Noemí. Per cert, no sé com està aquest tema.

Anònim ha dit...

Teniu raó. Veig molt interessant que acabem organitzant la trobada proposada per la Noe, potser així ens tindran més en compte. En Marc Vidal ha arribat a eliminar el meu comentari que li feia al seu bloc sobre l’oblit dels blocaires andorrans i el centralisme que exerceixen considerant només els territoris de Catalunya, Illes i València… com diria un company nostre blocaire “trist però cert”.

Anònim ha dit...

Per cert, recordar el que deia la Noe:

“Blocaires del Pirineu
Vius al Pirineu?
Tens un bloc?
Si has contestat afirmativament a les dues preguntes
tens una cita el mes de febrer.
1a TROBADA DE BLOCAIRES DEL PIRINEU
Més informació ben aviat.”

Noe que falten pocs dies pel febrer!!!!!

Ningú és Perfecte ha dit...

Hola a tots!
Anem a pams.
Punt 1.

La trobada dels Blocaires del Pirineu està en marxa.

Estem buscant una data durant el mes de febrer per trobar-nos. Lògicament aquesta primera trobada no serà tant complexa i elaborada com la dels amics de Granollers, ni de lluny, però val a dir que vol ser un primer pas.

primer per coneixer qui som i què fem, els que encara no estem interconnectats, i de l’altra per fer tot un seguit de propostes que crec, poden ser molt interessants per tots plegats.

així doncs, soparet de blocaires a la vista en les properes setmanes.

segon punt.
M’agradaria fer una matisació a la crítica que feia l’Albert sobre els blocs i Andorra. No és del tot cert que no ens hagin tingut presents en la trobada. De fet jo mateixa vaig fer arribar la proposta a David Gálvez, al David i al Clement- per citar alguns exemples- sobre el llibre que s’està fent amb posts i de passada per posar en marxa la trobada de la catosfera.

Em penso, i sinò espero que em corregeixi, en David Gálvez hi va anar i l’Albert Batalla, amb qui també hem postejat sobre el tema em penso que també.

O sigui que crec que encara que minsa, hi havia participació pirinenca. De fet, jo si no hagués estat perquè tenia un viatge programat també hi hagués anat.

punt 3
conclusió.
Ens cal més comunicació entre nosaltres.I potser més que esperar a què ens convidin- que ho van fer- hem de presentar-nos nosaltres també.

I vaig rebre no fa gaires dies un comentari de Marc Vidal per si voliem suport amb el tema de la trobada pirinenca.

Sovint se’ns oblida, cert. Però vegades som nosaltres que no ens fem sentir prou.

Anònim ha dit...

Si és tal com explica la Noe, retiro les meves paraules respecte l’absència pirinenca a la trobada. De tota manera, malgrat que calgui una major coordinació entre nosaltres i per tant interconnectar-nos més, no trobo just que es parli de trobada blocaire de parla catalana i no es tinguin en compte tots els territoris (no només a la catosfera, si no al baròmetre recentment publicat). Si no vaig errat els blocs del David i de l’Albert Batalla estan “registrats” (per fer servir alguna paraula que ens entenguem) en el conjunt de blocs prepirinencs.

Malgrat això, plenament disposat a fer la trobada i a començar a interrelacionar-nos amb qui faci falta. I Noe, si necessites ajuda en l’organització compta amb mi.

Salut

Anònim ha dit...

Buff! deu n'hi do i jo que em pensava que això passaria desapercebut!
Tal i com diu la Noe el que hem de fer es empènyer la porta i obrir-la, si no s'ens diu res ens colem a la festa.
Lo del tema de la trobada de blocaires pirinencs, es un primer pas, com diu la Noe de nou, a conèixer-nos i exposar les nostres inquietuds com a blocaires dins del Pirineu. Hem de defensar la nostra llengua evidentement, però tambè una identitat pirinenca que no tè cap frontera administrativa,una identitat que cada cop es consolida mès i que crear una associació com aquesta afegeix un punt mès, i sobretot que es reconegui el fet que som, d'alguna manera, informadors casuals de tot el que pasa i que molts cops no arriba als mitjans de comunicaciò, amb perdò, per ser fets puntuals o que semblen passar desapercebuts, i que tot i ser ciutadans de carrer tenim una opinió que no pot passar desapercebuda sobre tot el que ens envolta.

Anònim ha dit...

Això de la trobada de blocaires no val per res, que es el que voleu aconseguir realment, ni tan sols ho sabeu. Tot i que amb el David Manzanera al capdavant això està més que sentenciat, ni Tòtem Aventura, ni l'associació de naturalistes han tingut èxit, que us fa pensar que això si.
Ja ho veureu ja ho veureu.
A sobre es fa dir fotógraf, aixó es el pitjor, a cas has estudiat fotografia........

David Gálvez Casellas ha dit...

Desmenteixo que jo hi assistís directament. Sí que és cert que vaig enviar un post pel llibre comunitari aquell (Blogs & Literatura) i que ha estat seleccionat. També és veritat que he estat en contacte amb un dels organitzadors de la trobada de la Catosfera a Granollers, el Toni Ibáñez. També amb l'organitzador del debat bloc versus blog, el Víctor Pàmies. Però això és tot.(Per a més detalls, si en voleu, www.5cts.blogspot.com).

I va, vinga, poseu-li hora al sopar i a veure si m'hi puc afegir!

Salutacions a go-go!

Arxiu del blog