31 de gener 2008

Mascle Alfa

Enric Castellet torna a la baixada del Molí, com a nou director general de la Ràdio i la Televisió d’Andorra.

Sembla ser, que l’executiu encapçalat per Albert Pintat li va oferir el càrrec fa aproximadament dues setmanes, després de valorar –diu en Xavier Jordana- poques - per no dir cap altra- possibilitats reals.

Amb el nomenament, s’acaba un període de transició des que fa un mes i mig l’actual director general, Gualbert Osorio, va presentar la dimissió com a màxim responsable de la parapública.

La qüestió, és que no és fàcil trobar algú per posar al capdavant d’un ens, per fer d’enze- amb tot el respecte-.
Malgrat el sou sigui dolç i els altres negocis no funcionin prou bé.

L’executiu s’havia donat de termini fins a finals d’aquest mes de gener per solucionar la substitució d’Osorio, i ha exhaurit el termini màxim que s’havia autoimposat per fer efectiu el canvi.

Castellet ja havia estat al capdavant de la ràdio i la televisió públiques en els successius governs de Marc Forné, i va deixar el càrrec amb l’accés al Govern d’Albert Pintat, que va nomenar Osorio director general, quan feia poc temps en què l’exdirector i el nou nomenat havien estat embarcats en un procés judicial. No cal recordar-lo.

Posteriorment- per compensar- Castellet va ser designat membre del Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA), càrrec que haurà de deixar per incorporar-se a les noves tasques de la direcció general d’RTVASA.

Precisament, el CAA ha d’emetre un informe sobre la persona que ha d’ocupar aquest càrrec, però sembla ser que els seus companys de reivindicacions ja han donat el vist-i-plau a Castellet, com era d’esperar.

Després de dos anys i mig, doncs, Castellet torna a la direcció de la parapública però amb una situació i unes condicions diferents i, sobretot, amb un repartiment de papers i de responsabilitats sensiblement diferents a les que tenia quan ell n’era el màxim responsable, moment en què no existia la figura d’un director executiu, càrrec que actualment ocupa Joan Besson.

Tot i que sembla que la figura de Besson al senyor Castellet no li fa cap por. I és que si hem de fer cas de les declaracions que fa avui al Periòdic d’Andorra, té clar que la llei diu que mana ell i que no pensa fer com el senyor Osorio - fins ara director general- que diu que no ha sabut marcar el territori. Com ho ha dit ell? ah, sí, que tenia un problema de manca de caràcter.
I és que per poder exercir de monarca constitucional quan tu creus que t’han contractat per governar t'ha de faltar alguna cosa al caràcter.

Pel que diu, sembla clar que ell creu que no li té aquest problema.

Castellet, però, ja ha treballat amb Besson durant els anys que aquest va ser cap d’informatius, des de finals del 1999 fins a mitjans del 2001.
I ja al final d’aquella etapa les relacions entre tots dos no eren pas massa bones. I això que aleshores Besson no tenia- ni de bon tros- ni tant poder, ni tan recolzament institucional.

I jo em demano, com és que davant la certesa del govern de voler Besson com a màxim executor de les ordres no es modifica la llei que no permet accedir a la direcció de la RTVASA d’un no nacional?

Continuaria manant el mateix mascle alfa i almenys ens estaviaríem un sou.
Però ja se sap, ningú és perfecte.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Non passo da molto! Un saluto e un bacio! Felice di trovarti sempre qua!

Anònim ha dit...

Noe, felicitats per la presentació del premi Ramon Llull. Vaig poder veure't una estona i ho vas fer amb la classe i l'eficiència habituals.

Ningú és Perfecte ha dit...

Moltes gràcies Uri, és tot un compliment :)

Arxiu del blog