22 de setembre 2009

Aire



Resident, menor de 65 anys, haver perdut una feina assalariada durant el 2009, estar inscrit al servei d’ocupació, haver treballat els darrers tres anys i no rebutjar ni la formació, ni les ofertes de treball que arribin.

Aquests són els principals requisits que cal acomplir per poder optar a l’ajut d’atur que el govern va presentar ahir al matí.

Una bomba d’oxigen per aquelles persones – famílies- que han vist com la crisi s’acarnissava especialment a casa seva.

916 euros que poden marcar la diferència entre passar una mala època i entrar en territori d’exclusió social.

Durant molt de temps els governants d’aquest país van fer-se els sords davant les xifres que parlaven de problemes. Amb el temps, aquests problemes s’han fet tant evidents que era una irresponsabilitat no posar alguna mena de solució urgent.

Encara que impliqui, inevitablement- el risc a un petit indici de frau- que espero es controli-, encara que sigui una mesura temporal i probablement insuficient.

Possiblement, si fa alguns anys- quan allò de les vaques grasses- ens haguéssim posat tots plegats a pensar sobre les conseqüències d’una crisi mundial a casa nostra hagués estat més fàcil posar en marxa una proposta que permetés cotitzar-nos nosaltres mateixos l’atur des de la CASS.

Una llei que es treballa en aquests moments però que no arribarà a temps per molta gent que fa mesos que no troba feina.

Tant de bo quan sigui efectiva, ja no faci falta.
I és que ningú és perfecte.

2 comentaris:

oriolvidal ha dit...

Tota una mostra de sentit comú... i alhora, tota una prova per al singular ecosistema andorrà. Espero que el país surti el més fort possible d'aquesta crisi.

Ningú és Perfecte ha dit...

Jo també, Oriol, Jo també.

Arxiu del blog