11 de novembre 2009

La merda de la muntanya no fa pudor, ai no!

No és només cosa nostra. La caca de gos, traspassa fronteres i a molts ajuntaments catalans es trenquen les banyes per mirar de potenciar el civisme dels seus conciutadans. Als de quatre, però sobretot, els de dues potes.

A Andorra, els set comuns s’han fet un fart en els darrers anys de posar en marxa ordinacions, campanyes i iniciatives- conjuntes i per separat- per fer front al problema.

Però sembla, que hores d’ara, encara no hi ha una millora clara.

El Comú d’Andorra la Vella, i el d’Escaldes-Engordany han començat – tímidament- a aplicar alguna sanció als propietaris de gossos que no recullen les necessitats dels seus millors amics. Encamp, aposta per aplicar en un futur pròxim alguna mena de tribut als propietaris d’animals per tal que facin front a una neteja que costa diners.

Però ni uns ni altres no en treuen l’aigua clara. I els vianants despistats reneguen quan passegen per les voreres de la vora del riu.

Alguns demanen multes més severes, altres, dubten que un impost faci millorar la consciència social del problema.

En realitat el que fem és mirar de recollir l’aigua que vessa sense tancar abans l’aixeta. Un problema que es manifesta al carrer però que és el resultat d’una mala educació cívica des d’un principi. De manca de respecte al país on vius i a les persones amb qui convius.

Afortunadament al final del carrer ens trobem que incívics, incívics, només en són uns quants, i fins que es demostri el contrari sempre acabaran sortint-se amb la seva.

Fins que la resta exigim que ens respectin


Per cert:

Es veu que ara han inventat una mena d'sprai que congela la caca i que permet dipositar-la sense més problemes dins les escombraries. Costa menys de 10$ a http://www.poop-freeze.com/.

Ves quines coses de fer!

1 comentari:

Mari Carmen ha dit...

A La Seu multen amb 300 € i fan inspeccions molt d'hora al matí, especialment a les zones de les que es queixen els veins. La veritat és que s'ha notat l'efecte quan el que afecta és a la butxaca...

Lo de congelar les caques... penso que qui no la recull amb la bossa no es gastarà 10$ en el producte. I si congelem els incivics??

Arxiu del blog