15 de setembre 2011

Polarització

Per si a algú encara li quedava algun dubte, el panorama polític nacional es polaritza definitivament amb la dissolució de Renovació Democràtica i la renúncia dels Verds de concórrer a les comunals del mes de desembre.

En els darrers anys, hem vist com el sistema electoral- a priori definit per evitar precisament aquesta polarització- s’anava atrinxerant a les parròquies amb la certesa, que , només així seria possible aconseguir una majoria còmoda al Consell General. Una estratègia que va posar en pràctica per primera vegada Marc Forné i que tant bons resultats li va donar en el seu moment.

Sigui en forma de rosa vermella o onada taronja, les comunals aquest any seran d’un o altre color. La diversitat queda, una vegada més, relegada de les sales de sessions, on d’altra banda només hi ha lloc per a majories àmplies i minories petites.

No m’estranya, que amb aquest panorama els Verds no s’hi engresquin- malgrat que penso que aquest any tenien més opcions que en altres convocatòries-.

La garantia de la governabilitat ens ofereix alguns avantatges evidents quan parlem de gestió comunal, però també, aquesta mateixa garantia de governabilitat ens porta a un món bicolor sense gaire matisos ni missatges alternatius.

Una pena, en qualsevol cas, per aquells a qui no donen resposta cap de les dues formacions que avui dibuixen i desdibuixen el perfil polític andorrà.

Però és que ja ho diuen, que ningú és perfecte.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Noe, és veritat que estem davant una polarització total. El matís és que dins de cada partit hi ha molts tons diferents dins la mateixa gamma de colors. Sobretot, dins DA hi ha molts punts de vista i això aporta molta riquesa a la formació.

Arxiu del blog