20 d’abril 2012

Sant Jordi


Dilluns sortirem al carrer, armats de roses i llibres per conjurar el mal d’amors i l’esperança de temps millors.

Ja ho deia Dickens, que els nostres- com els seus- eren temps difícils. Però lluny de fer de Bovary’s i tirar-nos a les vies del tren, ens submergirem en tots aquells records d’un temps perdut, on quan per assaborir una magdalena et calien més de vint-i-cinc pàgines.

No patiu, la crisi no ens deixarà caure en el desànim existencial. No posarem el cap dins el forn, ni fugirem carretera enllà a la recerca d’un cel protector. Encara que en tinguem ganes.

Mil móns coexisteixen entre les pàgines d’un llibre.

Mil històries que ens permeten fugir del dolor, buscar complicitats més enllà del temps, somiar amb sobreviure sense necessitat d’anestèsia, riure, de nou, perquè no?

Tot és possible mentre la ment queda poderosament enganxada entre les lletres i el paper. Odiar, estimar, deixar-se caure, volar, aniquilar records, aclucar els ulls i oblidar-se de qualsevol cosa, de gairebé qualsevol cosa.

Si més no, no té efectes secundaris.

Bé, si no has esperat al darrer moment per comprar les roses. La cultura ni és gratis, ni ens redimeix de tot. Però almenys ho intenta.



1 comentari:

Yvan ha dit...

I tant!!! Visca la Cultura, visca la literatura!!! Quines ganes de deixar-ho tot i treure el llibre de la motxilla (tots hauríem de fer com el Manolo García, a qui en una entrevista li vaig sentir dir que sempre anava amb dos llibres a la bossa)i posar-se a llegir indefinidament que dóna el teu editorial d'avui!

Arxiu del blog