09 d’abril 2008

Quan més cosins, més endins

Ho explica avui el Periòdic d’Andorra:

S'han quedat més sols que la una".

Amb aquestes paraules, la consellera socialdemòcrata, Mariona González, resumia la posició en què es va quedar ahir l'Executiu després de veure com el propi Grup Liberal, així com el PS i CDA+S21, van prendre en consideració la llei que ha de reformar el model de Seguretat Social, tot i deixant en evidència el criteri que va manifestar el Govern el qual qüestionava la viabilitat econòmica de la proposta consensuada per al Consell General en el si de la comissió 'ad hoc'.
I és que malgrat el rebombori popular que va generar la publicació del criteri del Govern, la ministra de Salut i Benestar, Montserrat Gil, va llegir un parer del qual no es va moure una coma del que va transcendir públicament fa deu dies en què, entre d'altres, s'assegura que la proposició de llei empitjora encara més el dèficit de la branca de jubilació.

De seguida, aquest punt de vista va quedar retratat des de la pròpia casa.

O sigui, des del mateix Grup Liberal, el conseller Jordi Jordana es va encarregar de desmuntar, punt per punt, els arguments que havia exposat la ministra Gil.

Així, i després d'assegurar que el text "compleix globalment els objectius per als quals es va elaborar", Jordana va explicar que el grup no podia compartir el criteri de l'Executiu ja que la reforma "millora de manera important la sostenibilitat financera del sistema de Seguretat Social" i, a més, "és un pas important i decisiu per adaptar la Seguretat Social a la realitat andorrana". Des de les files socialdemòcrates, González va presentar un discurs contundent per denunciar "un pamflet elaborat amb un afany destructiu, alarmista i partidista". La política massanenca va esgotar el glossari d'adjectius per definir el parer de l'Executiu, que va catalogar de cínic, "d'autèntica vergonya" i sustentat amb "afirmacions falses que en resten la credibilitat".

Amb una tònica molt semblant, la consellera de CDA+S21, Lurdes Font, va manifestar la sorpresa per una opinió en la qual "no som capaços de veure un aire constructiu" i sense tenir en compte que "s'ha fet una proposta moderna i avançada".

A la vegada, Font va qüestionar "la manca de comunicació entre el Govern i el Grup Liberal ens ha afectat a tots creant un estat d'alarma".

Davant l'allau de crítiques, el cap de Govern, Albert Pintat, va dir que l'Executiu volia donar "un toc optimista" a la proposta però va admetre que "si hi ha un error rectificarem amb molt de gust ja que l'important és que la llei tiri endavant".


I jo em demano:

Perquè la informació que es generava des de la comissió Ad hoc no va arribar a mans de l’executiu? O això és el que sembla.

Perquè cada estament sembla que hagi treballat amb xifres diferents?

Com és possible que el govern donés ales a la comissió per després tirar per terra la seva feina? O és que comptava que no es posarien d’acord?

A què estem jugant, quan la mitjana de les pensions no arriba a 500 euros al mes?

1 comentari:

Isidre Escorihuela ha dit...

Sincerament: Això es "can Pitxa" !!!!
Ningú plegarà?

Arxiu del blog