26 de setembre 2008

Puja al Tobotronc

Darrerament només sentim parlar de crisi, de números vermells i de retallada de volum de negoci.

Però sembla que no tothom passa per un mal moment.

Si més no és el que diuen en el cas de Naturlàndia, que ahir feia públics els resultats de la temporada d’estiu, valorant els seus ingressos en un 700% més que la passada campanya de calor.

Una xifra que en diners equival a prop de mig milió d’euros.

Uns dinerets que aniran la mar de bé a les arques comunals per recuperar la inversió de bona part dels nous al·licients amb que ha comptat el camp de la Rabassa durant aquest estiu, com ha estat –sens dubte - l’atracció del tobotronc.

I és que sembla que funciona. I que funciona bé.

Tot i que reconec que no m’agradava la idea, ni l’execució, sobretot les formes en que es va executar el projecte - recordem-ho- primer tallant els arbres i negant l’evidència emparant-se en una innocent desbrossada del bosc.

Però els números canten. I sembla que això és l’únic que compta.

Així, sembla que el tobotronc atrau gent i que la gent hi paga per pujar, i que hi torna i que ho torna a fer, la qual cosa, fets a valorar les destrosses del paisatge, almenys podem creure que tot plegat ha servit d’alguna cosa.

Ara, els responsables de Naturlància ja comencen a preparar la propera temporada amb la mirada posada en la segona fase del projecte. Esperem que serveixi per fer desaparèixer la catifa de plom del camp de tir.

Que no tot havien de ser inconvenients al progrés.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Noemi, els números no canten, els fan cantar. Jo he pujta tres cops a la Rabassa, Dissabte a finals de matí al julio i agost i, casualitat? gairebé no hi havia ningú.
D'altra banda si abans hi havi defícit sobre una activitat nul·la, ara és possible que per contraste l'increment hagi pujat de manera molt important, però repeteixo, fiat de les declaracions de polítics i sobretot de l'Eugeni de Santiago.

Miquel Calsina Gordi ha dit...

800.000 € de ingressos en vuit mesos = 100.000 /mes.
A 7 € de mitja per tiquet = 14.285 persones / mes.
A 2 pers. Per vagoneta = 7.142 vagonetes.
Per 30 dies al mes = 238 vagonetes / dia.
Amb 6h30mn obert = 36,61 vagonetes / hora.

Ens dona una mitja de 1 vagoneta cada minut i mig.

No m’ho crec ni fart de vi.

Anònim ha dit...

Molt bé Miquel, ja som dos. Els teus càlculs i les meves observacions concorden perfectament.

Anònim ha dit...

El que no ens diu el Comú son les despeses que origina aquest giny, i que han d'ésser considerables: Donat que Camprabassa es una societat privada els salaris dels directius son lluires i suposo substanciosos, salaris del personal, consum d'energia elèctrica, calefacció, manteniment regular del giny i de totes les instal.lacions,reparacions, vigilància, publicitat (molta) (curiosament es feliciten del èxit ,mai abans havia vist pàgines senceres als diaris anunciant les pistes de fons), rètols enormes, desplaçament diari del personal, amortitzacións , manteniment del terreny, cost del terreny ( si, si el que s'ha fet malbé i l'impacte sobre el bosc no és gratis ) manteniment del camí de servei que existeix al costat del giny (erosió aigua) etc. i em deixo coses... . Qualsevol empresa sap que TOT EL QUE ES FA DE CALAIX NO ÉS BENEFICI

Arxiu del blog