10 de novembre 2008

Fent campana

L’altre dia, un amic m’explicava que un conegut seu va poder anar molt poques vegades a acompanyar la parella a les classes de preparació al part.

Una de les escasses ocasions en què s’hi va poder arribar, va servir perquè de manera voluntariosa, tot i que poc efectiva, mirés de fer força preguntes a la llevadora, amb tan mala fortuna que les absències li van passar factura quan no se li ocorre res més que demanar si era millor l’alletament natural o el biberó.

El noi, capcot, va haver de callar en veure les mirades de reprovació dels seus companys i companyes de classe, que a aquelles alçades de curs tenien més que assumits els avantatges de l’alletament matern.

Bona voluntat n’hi havia, segur, però a vegades abans de parlar val la pena escoltar i saber de què es parla.

És el que sembla que els passa a la gent de UNC, que a aquestes alçades del curs es despengen amb la qüestió del tercer pagador com si fos la gran novetat i el revulsiu de la seva política social.

La coalició, diu que proposarà dins el seu programa electoral una reforma de la llei de la CASS en la branca sanitària que consistirà en permetre que els usuaris només hagin d’avançar el 25% de la despesa, ja que la resta l’assumirà la caixa Andorrana de la Seguretat Social.

A mi, més que la idea de voler vendre com a nova la sopa d’all, em neguiteja perquè sembla que totes les solucions als problemes socials passen perquè altres assumeixin les despeses, si no és la Cass, els propietaris de pisos de lloguers, i sinó els bancs a l’hora de renegociar les hipoteques.

En coses com aquestes és quan crec que és important no faltar a cap classe, com per exemple aquella que parlava de la feina feta per la comissió adhoc.


*Per cert, que guapa surt avui la Conxita Marsol al Diari d'Andorra.

3 comentaris:

Salvador ha dit...

Actualment la resta, el 75%, ja l'assumeix la CASS, o sigui els cotitzants. Només es tractaria de que ho fés a l'acte i no al cap d'uns dies.

I tens tota la raó, n'hi ha que ens volen fer creure que han inventat la sopa d'all. Aquesta proposta ja l'havia feta l'UNP a principis de l'any passat. Veurem quant temps tarden els altres a apuntar-s'hi.

Ningú és Perfecte ha dit...

El PS ho recull en el seu programa del 2005.

I ho reclamaven també des de RD...

I fins i tot els verds ho van demanar abans encara que la UNP...

és el que té la sopa d'all.

Que tothom vol fer seu un bon invent.

Salvador ha dit...

Doncs segons un diari "aquest és l'apartat més innovador del programa electoral que està elaborant la formació centrista en l'àmbit de la salut"

Si aquest és el més innovador, com seran els altres...

Arxiu del blog