30 d’octubre 2009

Castanyada

Panellets, castanyes, el fred....tenim tots els ingredients per gaudir aquest cap de setmana d’una castanyada com cal.

Potser no tenim llar de foc on explicar-nos històries de por, però fet i fet, si tanquem els llums i encenem unes espelmes podem obtenir el mateix resultat.

Crear clima.

Ens queixem, sempre ens queixem, que no tenim temps per a res, que les obligacions, i el dia a dia no ens permeten retrobar-nos en família, que la veu dels àpats es diu televisió, que els deures, les banyeres, el qualsevol cosa ràpida per sopar i les preocupacions no ens deixen gaudir plenament del temps d’oci que aconseguim esgarrapar a la son.

Però aquest cap de setmana tenim l’oportunitat d’intentar canviar les coses. De buscar una recepta fàcil de panellets i implicar els nens a fer-los amb nosaltres, a coure quatre castanyes i amb un glopet de moscatell seure amb poca llum i explicar-nos històries abans d’anar a dormir.

Segurament els més grans es retrobaran amb la seva infantesa, quan a Andorra les nit de l’hivern es passaven a la vora el foc, i els més petits tindran un record d’aquells que són difícils d’esborrar quan et fas gran.

I per fer-ho no calen gaire diners. Sempre i quan no només vulguis panellets de pinyons, és clar.

Si després, a tot plegat li voleu dir halloween, què hi farem, Ningú és perfecte.

1 comentari:

Mari Carmen ha dit...

Per a nosaltres és una trobada prenavidenya. Celebrem la castanyada en familia i amb algún amic, serem 16.

Recepta facil dels panellets:
Amasar 1/2k de sucre molt amb 1/2 de farina d'ametlla i 100ml d'aigua i reservar a la nevera per l'endemà.

Fer un xurro i dividir en 8 porcions. Per donar gust a cada porció una cullerada de postre del gust (xocolata ratllada, pell de llimona, coco ratllat, melmelada de maduixa,canyella, cafe...). Per forrar-los d'ametlla o pinyons, batre un ou, mullarse les mans amb ell i mullar primer la boleta, passar-la pels pinyons i tornar a banyar d'ou amb les mans.

I finalment coure al forn preescalfat a 250º (només el gratinador). Els de gustos màxim 3 minuts. Els d'ametlla o pinyons 5 minuts.

Que vagi de gust!!!

Arxiu del blog