04 de desembre 2009

A Canillo

Ahir, des del facebook, vam rebre la invitació dels Cònsols de la parròquia per venir al passeig inaugural del pessebre gegant...i no ens hi hem pogut resistir.

I ja ens veus aquí dalt, sota la neu i el fred, desafiant els elements per veure de prop un dels espectacles més destacats del Nadal nacional.

I és que en un moment on Santa Claus, les horribles nadales en llauna i els avets farcits de boles sembla que estiguin a punt de guanyar la partida al tió i al pessebre de tota la vida, és d’agrair que una tradició tant nostrada com la de posar el naixement a la vista de tothom, s’hagi volgut fer en versió no apta per a miops.

Figures en mida natural. Pastors, vaques, bous i camells amb vestits de roba i cor de fibra de vidre que volen ser un recordatori de les festes, però també- que una cosa no treu l’altra- un al•licient turístic pels canillencs i turistes de la neu.

Segur que aquestes festes veurem moltes fotografies dels més petits de la casa envoltats de pastorets, bous i Reis d’Orient, al més pur estil de les Rambles però sense el risc que et clavin un moc si els fotografies sense deixar propina.

Enrere queda en la memòria el Pessebre vivent d’Escaldes-Engordany que va impulsar l’Esteve Albert, almenys, els protagonistes, aquest any, per molt que nevi, no passaran fred.

I és que posats a esperar una bona nova, que sigui amb neu no?

Arxiu del blog