11 de desembre 2009

Divendres? Dimecres?

Aquesta ha estat una setmana atípica. Va començar dilluns, com és habitual, però per a molts aquest dilluns no ha estat realment dilluns fins dimecres.

I així hem anat funcionant aquests dies, pensant que dijous era dimarts i avui, mira, a mitjans de setmana com qui no vol la cosa ja ens trobem a les portes del cap de setmana.

Per alegria d’uns quants, no ens enganyem.

Vivim en una societat molt pautada. Som animals de rutina fins a tal punt que fins i tot un pont festiu ens trenca els esquemes.

Els horaris, les pautes, les rutines, el que hem de fer, els cinc minuts que treus d’aquí i els cinc que treus d’allà i que al final del dia ens fan anar de corcoll...

El temps, m’adono, s’estira i escurça en una proporció directament inversa a la nostra pressa.

Més pressa, més a poc a poc. Més coses a fer? Menys temps per fer-les.

Hauríem de ser capaços de trobar l’espai de seure i deixar passar el temps. Sense res urgent a fer, sense cap cosa al cap més que gaudir del moment. D’un moment efímer i etern al mateix temps.

Jo de fet, m’hi posaria ara mateix si no fos perquè ja passen 8 minuts de les dotze i ja fem tard per començar el programa.

I és que ningú és perfecte.

2 comentaris:

Mari Carmen ha dit...

Quan treballava a Andorra que anava tant superestressada, el que més m'agradava era seure a observar les meves filles. La vida és senzilla pels nens, hem d'aprendre molt d'ells.

Bua ha dit...

Totes les setmanes com aquesta. Ningú és perfecte. La setmana sí ho és. Ho seria, vull dir. Bé, m'heu entès.

Arxiu del blog