03 de febrer 2010

Smoked child's

Els resultats eren tant sorprenents que els van haver de repetir diverses vegades fins adonar-se que no hi ha havia marge d’error.

Els nadons que conviuen amb fumadors o en ambients on es fuma és com si fumessin un paquet diari de tabac.

Aquesta és la sorprenent, però verídica conclusió, a la qual han arribat un grup de científics impulsats per la Generalitat de Catalunya que durant els darrers mesos han estat fent un estudi sobre els nadons de menys de 18 mesos que tenen pares i mares fumadors o que conviuen en ambients amb fum.

300 professionals han participat en aquest estudi del qual es deriva que un bebé exposat al fum del tabac presenta concentracions de nicotina de fins a 40 vegades superiors a la de les altres criatures.

Les proves es van fer a partir d’una mostra d’un centímetre de cabells dels nadons, on es concentra la nicotina d’un mes. En algunes mostres la concentració era superior a la d’aquells fumadors de més d’un paquet de tabac diari.

Estudis com aquest ens fan veure que no podem seguir donant l’esquena al problema.

Durant molt de temps els fumadors sabíem que fumar era dolent per la nostra salut, però era la nostra llibertat perjudicar-nos, de la mateixa manera que ho fa aquell qui menja força greixos saturats.

Cada vegada més, però, els danys que ocasiona el fum als altres són més evidents i concloents i davant això no hi ha llibertat individual que valgui.

Arxiu del blog