21 de maig 2010

Digues la teva

La llista de refranys és gairebé interminable.
Però quins són els teus preferits?

Un paremiòleg català, o el que és el mateix, tot un expert en això del refranys ha posat en marxa una iniciativa arreu dels territoris de parla catalana per veure quins són els refranys propis de cada terra.

Es diu Víctor Pàmies i Riudor, manté el portal de Paremiologia catalana i vol determinar els refranys més populars de la llengua catalana.

Per poder-ho fer, Pàmies demana ajuda i col•laboració en la difusió d’un estudi que ha endegat ara fa poc més de tres mesos: el Top Ten dels refranys catalans, un estudi que pretén determinar, a través d’enquestes transmeses per Internet i les xarxes socials i de contactes, quins són els 10 refranys catalans més populars a l’actualitat entre els parlants de les diferents zones dialectals.

Si voleu participar en la proposta i donar a conèixer els refranys de casa nostra és tant fàcil com apuntar en un paper els deu primers refranys en català que et vinguin al cap sense mirar cap llibre ni res.

Un cop feta la llista, la pots enviar a vpamies(arroba)gmail.com.

Que no sigui dit que no saben que a Andorra abans matem un home que perdre una tradició.

1 comentari:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Serà tot un plaer compartir una estona amb vosaltres per parlar sobre refranys.

A veure si serveix per trobar uns quants informants més de la zona d'Andorra per poder determinar un Top ten propi dels refranys més coneguts d'aquestes valls!

Arxiu del blog