20 de setembre 2011

El discurs

El país no va bé. Ja fa dies que ho sabem això. Ahir ens ho va dir el cap de govern, amb els ulls esbatanats i des d’un decorat rònec d’Andorra Televisió inspirat en el Manual Digest.

(Val a dir en el seu favor que parlar vint minuts a càmera no és fàcil, ni tan sols per a un professional.)

Un bon discurs- enhorabona als artífex- que barreja en la justa mesura, la por, el populisme, la crida al sentiment patriòtic i tot plegat ben amanit amb algunes propostes preelectorals, algunes amenaces latents, un parell de gols per l’esquadra i això sí- reconec- la voluntat de posar en net una situació tant descontrolada en els darrers anys, que només la possibilitat de tancar el país per fallida ha permès de reconduir.

Bravo per les retallades salarials a partir dels 3.000 euros, especialment pel fet de començar pel propi sou. Ara, els grans sous d’aquest país continuen sense immutar-se. Si més no fins que entri en vigor l’IRPF, que hores d’ara té data, però podria no tenir-ne.

Bravo per reduir despesa del SAAS i de RTVASA. Ara, si això no implica una redefinició d’aquests serveis la retallada només valdrà perquè treballin malament. Molt bé per l’obertura econòmica, els impostos, els acords de no doble imposició, les inversions en turisme...però tot plegat no són més que qüestions improrrogables. I encara s’han de concretar. Ho volen fer, sí, però encara no està fet. Hi confio, malgrat tot.

I enmig de tot plegat a què treu cap l’heliport? I tornar a parlar d’un casino? A qui es vol acontentar? O és que buscarem un arquitecte de renom per fer l’edifici tant reclamat per una facció del PLA ara fa uns anys?

M’agrada la idea de treballar plegats, de fer pinya per tirar endavant. De sumar esforços, de fer país. M’agrada la idea de redefinir el model d'Andorra, però ja em perdonaran que ho posi en dubte. Si més no fins que vegi que tots hi sumem. I que les mesures es concreten. Tant de bo, ben aviat es vegin resultats, i les mesures funcionin, i tot plegat m’obligui a dir que era una desconfiada i que m’equivocava. Tant de bo, pel bé de tots.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Respectable però poc patriòtic i només critiques. És molt conegut per la teva manera de saber com ets. Amb arguments així, no fem ni pinya, ni país ni res. Es un article negatiu i aixó no pot ser. Respectable però no sabries fer país. Si tant en saps, posa´t en unes llistes i fes politica. Hem de donar suport i creure, ens han venut una imatge que mai haviem tingut, doncs, siguem positius. Fins i tot el PS o part, i està d´acord amb el discurs, t´ho dic de veritat.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el teu article, de tota manera vista les reformes presentades, jo penso que cal donar és suport al govern en aquests moments, d'aquí quatre anys ja valorarem el què s'ha fet o no, però ara el que cal és suport i lleialtat, perquè les reformes presentades en general crec que són valentes i toquen coses que fa uns anys eren impensables, sino mira com va acabar el govern d'Oscar Ribas quan va plantejar la reforma fiscal o alguns ministres de l'interior quan van tocar els torns dels cossos especials per exemple etc. Crec que per responsabilitat per al país de la mateixa manera que hi ha moments per criticar i queixar-se, hi ha moments per ser lleial i ara s'ha de donar suport al govern.

Arxiu del blog