07 de març 2012

Gola Profunda

Tot i que la roda de premsa oficial que servirà per presentar la posició del grup parlamentari demòcrata sobre la llei de prevenció del tabaquisme passiu ambiental serà demà a les quatre de la tarda, aquest matí ja hem pogut veure al Diari d’Andorra la filtració del gruix de les propostes dels demòcrates.


Una mostra més del periodisme de dues velocitats que viu Andorra.


Res a dir del Diari. Si jo hagués tingut accés a la informació en exclusiva també l’hauria publicada abans. És la seva i la meva feina. Però comença a ser cansat veure per sistema com notícies que a la resta se’ns resisteixen arriben amb extremada facilitat a la taula del Diari d’Andorra. I no parlo de rumors ni de confidències puntuals, sinó de dossiers, textos legislatius i informes confidencials íntegres.


I aleshores, posada a ser malpensada, em demano si es tracta d’afavorir un mitjà per davant d’un altre, o si es tracta de llançar un globus sonda en temes especialment sensibles- com el del tabac o la inversió estrangera- o simplement de fer la guitza a uns i altres, i és que no seria la primera vegada que part d’aquesta informació arriba abans al Diari que al grup de l’oposició.


Sigui qui sigui qui filtri la informació per sistema hauria de començar a fer la seva feina al Consell o al govern i deixar que els periodistes fessin la seva.


Per una simple qüestió d’ètica.


Això, o que deixin de convocar rodes de premsa absurdes.


Per la resta, continuo amb ganes de saber què diu amb detall la proposta demòcrata als espais sense fum.


Potser faré un truc al Diari, a veure si em passen més dades.



*14.11 La roda de premsa ha estat desconvocada fa uns minuts

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quanta raó que tens Noemí. A més, avui Govern també ha desconvocat la roda de premsa. Potser el Diari demà ens obsequiarà amb una altra exclusiva.

Arxiu del blog