16 de novembre 2012

Coaching


Abans d’això se’n deia mentor. Ara és un coach. Però fet i fet la seva funció continua sent la mateixa. La d’acompanyar, la de guiar, la de marcar el camí i les pautes perquè el deixeble, l’estudiant o el client arribi a assolir unes fites prèviament dissenyades i definides.

De la mateixa manera que avui tots entenem que per excel·lir en qualsevol àmbit esportiu cal tenir un entrenador que pugui conduir-nos a la nostra millor marca personal, avui, aquesta figura, ha traspassat definitivament l’àmbit estrictament acadèmic i de la competició per entroncar-se amb força en l’àmbit de l’empresa, i no és per menys.

Abans, estudiar una carrera universitària, o un bon ofici eren prou requisits per arribar a assolir un bon lloc de treball on instal·lar-se amb comoditat fins arribar a la jubilació.

El mercat laboral, cada cop més canviant i exigent ens confirma que això, com el duralex i les muscleres ha quedat definitivament enrere.

Tothom està preparat, sobradament preparat quan arribes a determinats ambients.

Cal alguna cosa que ens distingeixi de la resta, que faci que el nostre currículum deixi de ser un parell de fulls més en la pilona que descansa sobre la taula.

I per això el coaching, el personal branding i la formació continuada no només són necessaris sinó que a més, són imprescindibles.

Aviat fins i tot per ser un NI-Ni caldrà haver fer algun curset, i sinó al temps.

Que ja ho diuen, ningú és Perfecte.

Arxiu del blog