01 d’octubre 2008

Oferta del mes

Sembla que finalment es comencen a perfilar alguns dels aspectes que han de regular el comerç a Andorra.

La Ministra de la presidència, Conxita Marsol, ha presentat algunes de les novetats d’un text legal que es troba ja al Consell General a l’espera que els diferents grups parlamentaris hi diguin la seva.

Sembla mentida, però, que haguem hagut de trigar tant a disposar d’un text que reguli aspectes tant evidents com els períodes de rebaixes o les garanties i devolucions dels productes que s’adquireixen.

En un país com el nostre, on el comerç continua sent un dels pilars de l’economia nacional, no s’acaba d’entendre com s’ha pogut viure tant de temps entre la desídia i les queixes de l’ACU, que ja fa anys que denuncien que un petit col·lectiu dóna mala fama a tota la col·lectivitat de petits i grans comerciants.

En qualsevol cas la llei sembla que està en marxa i que portarà una regulació necessària al sector. Una regulació, que entre altres coses ens garantirà als usuaris que si no estem conformes amb el producte adquirit disposarem de fins a dos anys per tal de fer efectiu el seu canvi o devolució.

Els nous temps també han fet variar els tipus de vendes, i és que el de tu a tu davant el taulell ha donat noves formes de transaccionar, com la venda per correu, per internet o a domicili.

Les rebaixes, l’estudi previ de l’impacte de les grans superfícies sobre l’entorn i la transparència en la senyalització de preus són altres dels punts que regularà un text esperat. Tal i com passa a tots els països de la Unió Europea.

Que tot i tenir el comerç més destacat d’Europa, la nova normativa no aportarà res de nou que no donin com a natural en el nostre entorn immediat.

Arxiu del blog