02 d’octubre 2008

Vamos de concierto

No tot havien de ser inconvenients.

Una vegada més, la múltiple – i sembla que inevitable- coincidència d’actes culturals en dijous ens facilita la tria als que estem en crisi i ens agradaria –malgrat la butxaca- anar a tot arreu.

Avui el públic es dividirà entre l’espectacle de la Fura dels Baus programat en la Temporada de Teatre conjunta de la capital i el concert d’un bon grapat de formacions musicals d’Andorra que ens proposa el Festival Internacional Colors de Música d’Escaldes-Engordany.

Val a dir, que aquells que realment vulguin gaudir de les dues propostes, almenys aquest cop estan de sort, perquè l’espectacle Imperium de la Fura dels Baus també es podrà veure demà a partir de les deu a l’estadi comunal.

Així doncs, avui anirem a Escaldes a fer costat als grups del país.

Finalment, seran 16 els grups d’Andorra que aquesta nit pujaran a l’escenari de la Sala del Prat del Roure. Es tracta d’una proposta que també servirà d’homenatge al músic Josemi Medina, guitarrista dels BFM i va morir la setmana passada als 47 anys.

D’aquesta manera, el Comú d’Escaldes-Engordany fa una aposta per la música del país en col·laboració a l’ASMA, l’associació de músics del Principat i dóna veu i visibilitat a algunes de les formacions més destacades del país amb gèneres tant diversos com el pop rock, el metal, l’ska, el soul o fins i tot un grup de gaiters. El concert començarà a les 22.00h a la sala del Prat del Roure i l’entrada es pot adquirir al preu de cinc euros.

Una proposta per fer costat a la gent del país, però no a la llengua oficial. Dels 16 grups que actuen només 1 canta en català, i és que ells diuen que estan per fer música i no per salvar la llengua. El que jo no sabia és que totes dues coses fossin incompatibles

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sabia que hi havia aquest 1 de 16. Realment és brutal i molt simptomàtic.

No cal que salvin la llengua.

Estaria bé saber els veritables motius, sí és que n'hi ha. Crec que en algun cas ens podríem fotre un fart de riure.

El més normal seria que els grups cantessin en la seva llengua. Quina és la llengua dels '16'?

Ningú és Perfecte ha dit...

La seva llengua, no´ho sé. la que utilitzen en les seves cançons l'anglès i el castellà, sobretot.

Arxiu del blog