28 de setembre 2011

APCA

Ahir, dimarts 27 de setembre del 2011, al matí, als passadissos de la Batllia, un operador de càmera d'Andorra Televisió, mentre exercia al seva feina, es va veure increpat per l’excandidat i exlíder d’UNP, Tomàs Pascual Bosch; a més, aquest va colpejar-li la càmera fins a trencar-ne la carcassa, quan ja no gravava i exigint-li que no tragués cap imatge de les que havia enregistrat i en les quals ell hi sortia. Els fets van tenir lloc en el marc d'una lectura pública de sentències, i on es va condemnar Tomàs Pascual a un any de presó condicional.

Davant d'aquests fets, i vist també que s'ha interposat denúncia a la Policia contra l'actitud de Tomàs Pascual, la gestora de l'Associació de Professionals de la Comunicació d'Andorra vol:

.- Posar de manifest la nostra més ferma oposició a què s'impedeixi el lliure exercici de la nostra professió.

.- Rebutjar les praxis intimidadores, violentes i de coacció a l'exercici dels professionals de la comunicació.

Al mateix temps, volem recordar que els professionals de la comunicació seguim un codi deontològic en el qual basem la nostra praxi diària a partir del recull de normes i valors que s'hi enumeren sobre el respecte a la vida personal i la imatge.

Tot i això, a ningú se li escapa que Tomàs Pascual Bosch es va presentar com a candidat a les eleccions generals del 2009 encapçalant una llista electoral de circumscripció nacional, cosa que li dóna una dimensió pública, susceptible d'informació, i més si són en el marc d'una actuació judicial també pública.

Lamentem profundament els fets ocorreguts i desitgem que sigui la darrera vegada que un professional de la comunicació es trobi en aquesta situació

Arxiu del blog