19 d’octubre 2011

Le ballet va commencer

Ja tenim presentades les candidatures per a les propers comunals del 4 de desembre, a l’espera que les comuns les vagin validant durant la tarda.

Amb presses de darrera hora, amb noms que han ballat fins l’últim segon i els estira i arronsa habituals. La tradició un any més ha estat fidel al seu camí.

Senyores i senyors: el ball acaba de començar.

Ara ens queden uns dies de pre campanya, un altre grapadet de batalla campal, barrejats amb el vot judicial, programes que alguns es miraran, i altres no, i un conjunt de candidats que miraran d’aportar el seu gra de sorra per sortir del forat, o per gestionar millor el forat, que cal ser realistes i no pretendre fer miracles.

De la mateixa manera que cal pressuposar la innocència dels acusats, cal reconèixer la bona voluntat de les persones, de les més de 150 persones que s’han ofert – amb més o menys ganes- per concórrer a unes eleccions que en el millor dels casos perdran i en el pitjor, guanyaran en un moment prou complicat, on caldrà prendre decisions impopulars, sense garantia de resultats evidents.

Per això, avui, d’entrada, desitjar-los tota mena d’encerts, que bona falta els faran.

I no per guanyar les eleccions, sinó per sobreviure a elles i encarar els propers quatre anys amb energia, amb il·lusió, amb sentit comú i tota la sort del món. Que ens farà falta. A tots. Tan si votem, com si no.

Arxiu del blog