13 d’octubre 2011

No em fumis

Els dos grups parlamentaris presentaran (properament) conjuntament la proposició de llei sobre la regulació del tabac en els espais públics tancats.


Una proposició de llei que en cas de ser aprovada, serà el primer text legislatiu tramés per iniciativa popular gràcies a les més de dues mil signatures d’andorrans que van donar suport en el seu moment a aquesta proposta i les de prop de mil residents.

Els consellers han decidit entrar el text tal qual va ser redactat per la ciutadania, i ara seran els grups parlamentaris els encarregats de posar entrebancs en forma d’esmenes a la proposició de llei.

El més important és que el producte resultant d’aquesta llei garanteixi el dret a la salut de les persones. Fumadores o no.

Escoltava les declaracions de la consellera Sílvia Bonet, sobre la conveniència de ser cauts i de buscar mesures aplicables. No es compliquin, de debó. No és tant difícil. Més soroll s’ha fet en altres indrets i la transició no ha estat ni dura, ni cara.

És tan fàcil com dir que a partir del primer de gener de 2012 no es podrà fumar en cap espai públic tancat. I penjar els cartells corresponents, i establir les sancions corresponents per aquells que no vulguin respectar la llei.

No costa tant de veritat, i tots en sortirem guanyant. Fins i tot els que no ho volen.


A vegades fa més por la por que el monstre.

Però és que ja ho diuen, ningú és perfecte

2 comentaris:

miquelot ha dit...

"A vegades fa més por la por que el monstre." Quanta raó tens, Noemí!
Jo ja fa uns anys que no visc a Andorra i que sóc fumador, però sento tanta vergonya com ràbia cada vegada que vinc a Andorra i vull quedar amb amics en algun bar o restaurant sense que la meva filla estigui respirant fum. Quin suposats drets volen defensar els que permeten aquesta situació?
Ànims, i esperem que la iniciativa vagi a bon port.

Joel ha dit...

Serà una bona oportunitat per mesurar la valentia dels nostres polítics. Sí, és un d'aquells temes que encara tenen una certa càrrega de tabú, però, com tots els tabús, s'acaben despullant. Sempre hi haurà qui voldrà fer soroll, però serà quelcom passatger, ja que les coses acabaran caient pel seu propi pes.

Per cert, Noe, acabo de publicar un mapa al Google Maps amb els locals sense fum:
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=207110924134578095387.0004b072c02552b9e7d10
Espero que el trobeu interessant.
Salut! (i mai millor dit)

Joel

Arxiu del blog