16 de novembre 2012

El teu fracàs, és el meu


La gent en general és apàtica. Però això ja li ha anat prou bé -fins ara- als delegats governants d’aquest país. Generalment fruit d’una estirp perpetuada en el càrrec i amb una insuficient preparació en molts casos. La mediocritat genera por i aquesta por fa tancar les portes a l’estrany, al que ve de fora, i sobretot al talent.
Aquesta situació cada cop s’ha anat aguditzant més, mentre els fills dels immigrants dels 50 i 60 ja instal·lats i arrelats al país han crescut donant noves generacions d’andorrans que lluny de canviar les tornes s’han acoblat al sistema convençuts que votant als poderosos se’ls encomanaria alguna cosa.
Comença a ser hora que els polítics recordin que estan al servei de la població, no només de qui els va votar, o dels interessos personals o particulars de determinats lobbies que en aquest país els agrada manar des de l’ombra. Però aquí ningú diu res. Ni ho farà.
La gent sol malviure en la desídia mentre nosaltres, els mitjans de comunicació naveguem entre l’esperit de supervivència i treballant sota mínims, mirant de desenterrar cadàvers sense recursos i amb inversió zero.
Tots els polítics parlen de transparència, però només l’apliquen quan i com volen i només en allò que els interessa. El periodisme crític acaba massa sovint en amenaces de demandes judicials o escoltes telefòniques .
Pertànyer a la classe política hauria de ser una responsabilitat no un honor. No només un honor. I tots els que dia a dia seuen en aquestes cadires haurien de fer alguna cosa per merèixer el títol de molt il·lustres.
Nosaltres, els del carrer també haurem d’aprendre que els fracassos d’aquells que hem escollit també són la nostra responsabilitat i el nostre propi fracàs.

Que ja ho diuen, ningú és Perfecte

Arxiu del blog