13 de novembre 2012

Sales de fumadors


Ja tenim a les mans el reglament que hauran de complir les sales per a fumadors i on s’hauran de recloure aquells que vulguin fumar sota cobert a partir del 13 de desembre.

Sobre el paper res a dir, ja que sembla que es manté la intenció de salvaguardar la salut de tothom per sobre els interessos i les pressions del sector hoteler.

Fins i tot ells ho acabaran agraint, n’estic convençuda.  Ningú, per molt que li pesi l’economia i el benefici posaria per davant un hipotètic ingrés a la salut dels seus fills. I si ho fa, pitjor per a ell. Hi ha coses que estan per sobre dels diners, de debó.

Ara sembla difícil d’imaginar, però cada cop estem més habituats a respirar ambients nets de fum. Només cal baixar fins la Seu o visitar qualsevol país del nostre entorn immediat.

La nostra salut es veurà beneficiada, el nostre cabell i la nostra roba deixaran de fer pudor de nicotina, els asmàtics, al·lèrgics i en general la població més sensible a la contaminació ambiental veurà com millora la seva qualitat de vida, i per primera vegada- i ja tocava- dones embarassades, nadons i nens tindran prioritat sobre el fum en els espais públics tancats.

Un bon moment, el 13 de desembre per plantejar-se deixar l’hàbit del tabac. Segurament el millor que pots fer per a tu i per la gent que estimes.

A partir d’aquest dia, et serà més fàcil, perquè fumar, es podrà continuar fent, però per aquells que vulguin deixar de respirar verí s’ho podran estalviar en la major part d’espais tancats.

I qui vulgui continuar fumant, ho podrà fer, clar que sí! Però sense perjudicar els altres. Que de fumar en tenen tot el dret, de fer-nos mal, no. Que ja ho diuen, ningú és Perfecte.

Arxiu del blog